Candy Pop og Coffey

Candy Pop & Coffey

Hej alle sammen,
Jeg skriver denne opdatering i samarbejde med Jill (Toolaroola rattery)..
Det er en meget forfærdelig opdatering, der har berørt os begge dybt.
Vi har lukket ned, for nogle bestemte linjer.
Det drejer sig om TRR (toolaroola) Kuld R, og mit eget Webmor’s Kuld R2.

Kuldet fra TRR, er kun bestående af 4 små meget søde og dejlige rotter.
Søster Hotlips fik et kuld på 5 unger, hvor 2 var dødfødt, og kun 3 overlevende, men de blev efterfølgende spist af deres mor, dagen efter.
Min pige Candy pop, altså søster til Hotlips, fik her 16 november 13 velskabte unger, troede jeg.
Sandheden var dog en anden. De tog ikke på som de skulle, og jeg fornæmmede egentlig hurtigt der var noget galt, mor diede dem stadig, til trods for de spiste og spiste lystigt.
Men de tog stort set ikke på, og da jeg så opdagede flere havde oppustede maver, og jeg kunne se afførring i åbningen, slog mine alarm klokker for alvor igang!
Jeg tænkte straks Mega Colon (MC), hvor der er fejl i tarmen (google det evt.) Det er en frygtelig sygdom, og den er arvelig.
De havde nogle okay vægte som 2 ugers, men da jeg blev bekymret for dem da de nærmede sig de 3 uger, så jeg hvor slemt det var.
De havde en god appetit alle sammen, men flere af dem havde ikke engang taget 5 gram på, i løbet af en uge. Den mindste vejede som 3 ugers, sølle 27 gram!
Den største 31 gram, og det lyder ikke så ualmindeligt at de ikke vejer 40 gram fx, når de er 13 i et kuld. Men de var så mager, så tynde og spinkle, deres maver var udspilet, men ellers var de skind og ben. Så det der vejede var afføringen.
Jeg var ved dyrlægen lørdag, da de var 3 uger og 1 dag.. Kom tomhændet hjem.

Dyrlægens dom..
Der var tand problemer ved 3 af dem.
De 8 han var sikre på havde problemer med tarmene, altså MC. Og de resterende 2 havde nok også noget med tarmene (MC) fordi de var så små af størrelse, men bare ikke så voldsomt som de andre søskende.
Så de blev alle aflivet, så tog afsted med en fyldt transport kasse og kom hjem med kun Candy. Dyrlægen mente det var bedst at aflive dem alle sammen, og jeg lyttede til hans råd. Også når der både var tandproblemer, og MC, det er ikke rart at have problemer med tarmene, det er smertefuldt. Selv i mild grad.

Der er lukket for avl på TRR kuld R, og mit Kuld R2, er der ikke mulighed for avl på, for de er alle aflivet.
Vi mistænker det stammer far hannen fra TRR kuld R, altså den tyske dreng Rattenburg Peenetal´s Apache, da der intet MC har været hos mors linje, og ej heller fra det svenske der er i mors linje.

I mit kuld, har jeg jo også brugt en tysk dreng, Star Rattens Coffey, og jeg har hans lige så dejlige bror siddende også. Ingen af de to vil fremover blive brugt i avl. Det kan også stamme fra ham, altså Star Rattens Coffey, men vi ved det af gode grunde ikke, så vi har valgt at lukke “det hele”, better safe than sorry.
Både Jill og jeg har grædt, været frustreret, helt opløst og ikke mindst meget kede af det hele.
Det gør ondt at skulle lukke noget ned, som ellers har fantastiske sind, temperament osv. Men sådan en arvelig sygdom er ikke til at “gemme væk”, så derfor lukkes alt der har med Candy og Hotlips linje, samt mine 2 brødre bruges heller ikke i avl.
Vi ved ikke 100% hvor det stammer fra. Men det mest sandsynlige er de 2 tyske linjer. Da der ikke er set MC tidligere hos mormor Merryls linje tidligere.
Om det er den ene eller anden der har givet MC ved vi ikke, men vi har valgt at lukke de potientelle problem linjer.

Hvil i fred i små pus, nu har I ikke længere smerter <3


Sammensætning:
Sat sammen: 01.10.2018
Parringer observeret:  Løb observeret 03.10.2018 sidst på aftenen, men ingen parringer observeret
Forventet fødsel fra: 

Info om kuldet:
Født: 16.11.2018
.Flytteklar: 21.12.2018
Antal: 13
Piger: 8
Drenge: 5
Døde: 0

Formålet med parringen:
Kort og godt, for at få flere cinnamon og mink frem, med bedre tavle i fremtiden, og naturligvis godt sind. Samt som ikke er i familie med dem vi har i forvejen. 
Så er denne parring også en test parring, så at sige. For at finde ud af om Coffey er velveteen eller rex. 

Info omkring forældrene:

Candy Pop
Hun har aner til en af mine bedste linjer, og er en rigtig skøn pige. Hun er ikke en af de tøser der kommer flyvende lige så snart hun ser en. Hun er ikke sky eller tilbagetrukket, men hun kommer bare når det passer hende. Hvis hun lige er igang med noget andet, ja så gør hun det færdigt. Hun fungerer rigtig godt i sin gruppe, der er aldrig problemer med hende. Hun er neutral rangeret er mit bud. Hun er en af de største hunner jeg har, men hun er ikke fed. Hun slasker og er blød som smør i hænderne, og nyder gerne en masse nus og tid på skulderen. 

Coffey
Super sød dreng, han er ikke af de største, også derfor han passer godt med Candy, da hun er en af de større hunner jeg har. Jeg ved ikke om han er rex eller velveteen, mor så jeg, men hun var også tvivl som sys jeg. Han svinger imellem at ligne rex og velveteen. Heller dog mest til rex. 
Coffey kan med alle i sin gruppe, der er aldrig problemer med ham, han er neutral tænker jeg. Han er en dreng der gerne vil have opmærksomhed, lige som hans bror. Han har siden dag 1 været super nem, rolig og blid. 

Vægt ved sammensætning:

Candy:  354 gram
Coffey: 509 gram

Vægtstigning:
27.10.2018 – 364 gram (+10)
29.10.2018 – 377 gram (+23)
31.10.2018 – 387 gram (+33)
03.11.2018 – 393 gram (+40)
05.11.2018 – 406 gram (+52)
08.11.2018 – 420 gram (+66)
10.11.2018 – 437 gram (+83)
15.11.2018 – 509 gram (+155)

Forventninger:
Farver: Black, Agouti, Mink, Cinnamon – mulighed for Beige, Fawn, Mink beige og Cinnamon fawn (+ evt. overraskelser) 
Aftegning: Berkshire, Hooded og Downunder
Pels: Dobbeltrex, rex & glat (hvis Coffey er velveteen, så rex, velveteen, glat og teddy)
Øre: Top – mulighed for dumbo
Kontrakt: Kæleaftale
Ekstra info: 

Navnetema: Rolex – (Liste ses her,)
Forslag : Day-Date, Sky-Dweller, Date-Just, Air-King, Oyster-Perpetual, Submarine-Date, Sea-Dweller, Cosmograph-Daytona, GMT-Master, Yacht-Master, Explorer, Milgauss, Cellini-Moonphase,  Rolex Deepsea D-blue dial, Lady-Dayjust, Pearl-Master, Date, Submariner, Cellini Dualtime, Cellini Time,

 

Navne der er taget:
• Galleri